Joulukuun aikana tehtäviin tilauksiin sisällytämme pienen suklaalahjan. Ohessa on muutama hauska resepti, jossa niitä voi hyödyntää.

 

Jos suklaa ei maistu tai et voi sitä syödä, voit antaa siitä pitävälle lähimmäiselle herkullisen lahjan.

 

Reseptimme ovat yksinkertaisia ja valmistuvat nopeasti.Jos ei keittiöhommat kiinnosta, suklaa menee mukavasti alas ihan sellaisenaan.

 

Kaikki reseptit edellyttävä suklaan sulattamista. Se onnistuu mikrossa tai hellalla. Mikro on helpoin tapa.

 

Suklaan sulatus mikroaaltouunissa:

Murra suklaa paloiksi ja laita mikron kestävään kulhoon. Lämmitä 30 sekuntia, sekoita ja lämmitä vielä toiset 30 sekuntia.Jos suklaa ei ole kokonaan sulanut, 10 sekuntia lisää uunissa todennäköisesti riittää.

 

Suklaan sulatus hellalla:

Murra suklaa paloiksi ja laita ne laakeaan lasikulhoon. Kiehauta pienessä kattilassa vettä ja nosta se pois levyltä. Aseta suklaata sisältävä lasikulho kattilan päälle siten, että vesi ja kulho eivät ihan koske toisiinsa. Sekoittele suklaata, kunnes se on kokonaan sulanut.

 

RESEPTIT

 

Valkosuklaa-lumi jälkiruoka


Tämän kermaisen jälkiruoan päälle voit laittaa piparinmuroja tai lusikallisen omenahilloa ja hieman kanelia.

 

Tarvitset:

2,5 dl vispikermaa

1 tl vaniljasokeria

Pieni levy valkosuklaata

 

Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä 5-7 minuuttia.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää suklaa kermaan vähitellen ja sekoita hiukan.

Jaa kermasuklaasekoitus neljään lasiin/jälkiruokakulhoon ja laita vähintään 4 tunniksi jääkaappiin. Voit käyttää pursotinta tai yksinkertaisesti lukikoida sekoituksen kulhoihin.

Koristele haluamallasi tavalla ja nauti.

 

Mausteiset tryffelilumipallot


Nämä herkkupallot maistuvat kuuman kaakaon tai kahvin kanssa ja lämmittävät mukavasti talvi-iltana.

 

Tarvitset:

200g pipareita tai kahvikeksejä (biscoff)

100g tuorejuustoa

Pieni levy valkosuklaata

 

Murenna keksit pieniksi muruiksi. Suljettava pussi ja kaulin/pullo ovat hyvät välineet muruttamiseen.

Sekoita tuorejuusto ja keksinmurut tahnaksi.

Muotoile tahnasta pieniä palloja (koko oman maun mukaan) ja anna niiden tekeytyä 30 min. jääkaapissa.

Sulata valkosuklaa ja anna sen jäähtyä 5 minuuttia.

Upota pallot suklaassa ja koristele ne vaikka nonparelleilla tai keksinmuruilla.

Laita vielä puoleksi tunniksi jääkaappiin ennen tarjoilua, tai pakasta jos haluat säilöä herkkuja myöhemmäksi.

 

 Valkosuklaakaarna


Tämä resepti tarjoaa loputtomasti vaihtoehtoja, sillä voit valita päällysteet vapaasti. Sopii hyvin myös lasten kanssa puuhasteltavaksi.

 

Tarvitset:

Pieni levy valkosuklaata

Päällysteet oman maun mukaan (me käytimme paahdettuja hunajamanteleita, suklaamanteleita, suolaista kinuskia ja nonparelleja).

 

Aseta leivinpaperi uunipellille tai isolle lautaselle

Sulata suklaa ja kaada leivinpaperin päälle.

Levitä lusikalla suklaasta noin puolen sentin paksuinen tasainen levy, muodolla ei ole väliä

Lisää päällysteet suklaan päälle ja anna suklaan kiinteytyä.

Leikkaa kovettunut suklaa sopiviksi suupaloiksi