Tervetuloa niksinurkkasivullemme. Toivomme, että löydät täältä vinkkejä jotka tekevät pelikokemuksestasi entistä paremman.

 

Liukuestematto pelikäytössä

Harmittavatko modulaaristen pelilautojen ja laattojenasettelupelien pöydällä jatkuvasti liikkuvat palaset? Nyt olisi tarjolla tähän hyvä niksi. Matoille tarkoitettu liukuestematto pitää tavarat hyvin paikoillaan. Esimerkiksi Ikeassa kahden metrin rulla ohutta ohutta liukuestettä maksaa noin kolme euroa. Mattoa voi leikellä helposti erikokoisiksi ja -muotoisiksi paloiksia, jolloin se sopii useaan eri peliin.

 

Teemamusiikkia pelaamisen taustalle

Sopiva taustamusiikki voi tehdä ihmeitä pelin tunnelmalle. Voimme suositella Melodice nimistä ilmaista palvelua. Kirjoittamalla pelin nimen, Melodice tekee sopivan soittolistan (YouTuben kautta), joka sopii juuri kyseiseen peliin. Voit myös itse luoda peleille soittolistoja.

 

Nopea alkuvalmistelu

Useissa peleissä pelaajien pelitavarat tulevat eri väreissä. Säilyttämällä komponentteja värin mukaan tyypin sijaan, säästät paljon aikaa alkuasettelussa sekä pelilaudan siivouksessa. Lisäämällä aloitusresurssit (jos ne ovat kaikille pelaajille samat) samaan säilytystilaan on pelin aloitus myös nopeampaa. Tämä toimii myös muistutuksena siitä, millä resursseilla pelaajat aloittavat pelin.

  tips2.jpg

 

Vaihtoehtoisia säilytystiloja

Leivosten pahvivuoat ovat hyviä säilytystiloja pelikomponenteille pelin ajaksi. Ne eivät paina paljon, eivät vie paljoa tilaa kasattuna päällekkäin ja voit ostaa useita samassa paketissa edulliseen hintaan. Suosittelemme käyttämään pahvivuokaa paperivuoan sijaan koska se on tukevampi. Voit ostaa näitä useimmista tavarataloista sekä kaupoista jotka myyvät leivontatarvikkeita.

 

Tulitikkurasiat ovat myös hyviä säilytystiloja komponenteille tai korteille pelin ajaksi sekä pelin jälkeen. Rasioita on monia eri kokoja ja useimmiten ne mahtuvat pelilaatikkoon. Komponenttien säilytys rasioissa säästää vaivalta siirtää komponentteja pusseista pelin ajaksi pöydälle ja pelin jälkeen jälleen takaisin pusseihin. Suuriin tulitikkurasioihin mahtuu useimmat normaalikokoiset kortit. Helpottaaksesi korttien ottamista rasiasta voit leikata pienen palan toista rasian sivua pois. Toinen hyvä käyttötarkoitus tulitikkurasioille on noppien säilytys. Suurempia rasioita voi käyttää säilytyksen lisäksi myös noppa-alustana. Luovuutta omaavat pelaajat voivat myös maalata rasiat.

Jatketaan luovuudella vielä hetki. Tässä ohje miten tehdä tee se itse-noppa-alusta. Tarvitset vain seuraavat 3 asiaa:

Syvä (1,5-2cm) kuvakehys kuten alla olevassa kuvassa.

Pieni pala huopaa tai materiaaliltaan vastaavanlaista kangasta (koko riippuu kuvakehyksen koosta).

Sakset

 

Ohje:

Laita huopa tasaiselle alustalle ja aseta kuvakehys huovan päälle. Leikkaa huopa kehyksen mukaisesti niin, että se vastaa kehyksen muotoa ja kokoa. Jätä noin puoli senttimetriä ylimääräistä huopaa joka sivulle varmistaaksesi, että huopakappale peittää pohjan.

 

Irroita lasi kuvakehyksestä ja aseta huopa kuvakehyksen sisään samalla tavalla kuin asettaisit kuvan. Älä lisää lasia takaisin ja sulje kuvakehys.

Noppa-alustasi on valmiina käytettäväksi!