• Tuote on loppu
Azul (Nordic)
Azul (Nordic)
Azul (Nordic)
Azul (Nordic)
Azul (Nordic)
Azul (Nordic)
Azul (Nordic)

Azul (Nordic)

39,95 €
Sisältää alv:n
PBG40020NO
Plan B Games
7350065323525

Azul (lausutaan espanjalaisittain “athul”, mutta ei se atsuliksi sanominen tee ketään huonoksi peliharrastajaksi, rennosti vaan) on maailmankuuluun Michael Kieslingin suunnittelema peli. Azul tuo maurilaistaiteen estetiikkaa lautapeliin. Pelaajat kisaavat keskenään Evoran kuninkaallisen palatsin koristelussa. Koristekaakeloinnissa on pidettävä kieli keskellä suuta, jotta lopputulos on upein mahdollinen. Kaakeleita ei kannata myöskään yhtään antaa mennä hukkaan.
Maurit toivat muassaan “azulejosit”, alunperin sinivalkeat keramiikkakaakelit, jotka portugalilaiset sitten ottivat innolla käyttöön rakentaessaan Alhambra-palatsia kuninkaalleen Manuel I:lle. Kuningas hämmästeli tätä Etelä-Espanjassa olevan linnansa sisätilojen kauneutta ja tilasi heti samanlaiset palatsiinsa Portugalissa.

Azul-pelissä pelaajat värväävät vuorotellen värillisiä kaakelilaattoja pöydän keskeltä. Vuoron lopussa saa pisteitä siitä, miten hyvin laatat on asetettu omalle pelaajalaudalleen. Tietyistä kuvioista ja seteistä saa lisäpisteitä ja hukkapalat tuo miinuksia. Eniten pisteitä kerännyt tietysti voittaa.

Azul voitti vuonna 2018 mm. lautapelimaailman Oscarin, Spiel des Jahresin. Tässä on kaunis, abstrakti peli moneen lähtöön. Huomatkaa, että meillä on myynnissä kansainvälinen versio englanninkielisillä säännöillä.

Loppunut varastosta

PBG40020NO

Lisätiedot

Pelaajien määrä
2 Pelaajaa
3 Pelaajaa
4 Pelaajaa
Genre
Set Collection
Ikäsuositus
8+
Kieli
Danish
Norwegian
Suomi
Swedish
Peliaika
30-45 minuuttia
Valmistusvuosi
2017

Tilausviitteet

EAN13
7350065323525

Azul (Nordic)

39,95 €